Genealogie Hollebrandse

Een tijdreis naar je verleden en een puzzel naar onze voorouders.

Welkom op mijn website   


"De Stamboom van de familienaam Hollebrandse"


Enige jaren geleden kwam ik een site tegen welke over de geschiedenis van de familie Hollebrand ging. Op internet vond ik echter weinig over de familie Hollebrandse. Ik kwam toen op het idee dit verder uit te gaan werken.

De familienaam vindt zijn oorsprong in de provincie Zeeland. Daar ik niet in deze provincie woonachtig ben en dus niet constant daar de aanwezige archieven kan raadplegen besloot ik om mijn onderzoek geheel via het internet te doen en via informatie die ik krijg via lezers van deze site.

Dus mocht u informatie hebben over de naam 'Hollebrandse' in de vorm van aanvullingen of verbeteringen, foto's, anekdotes , documenten etc etc dan zou ik deze graag willen verwerken op deze pagina's.Waarom Genealogie? 

Naast het feit dat het een tijdreis is naar de voorouders, een verslavende hobby en een speurwerk zonder einde, is het stamboomonderzoek een onderzoek naar de afstamming van je familienaam. Je probeert data te vinden van geboorte, overlijden, huwelijk etc. De zogenaamde primaire gegevens. Je gaat proberen informatie te krijgen over waar u voorouders woonden, wat hun beroep was en misschien zelfs zult u opmerkelijke gebeurtenissen vinden of bekende personen. Vooral deze laatste gegevens zijn natuurlijk, naast het zover mogelijk terug in de tijd gaan, het meest leuke en interessante.....De naam Hollebrandse

De naam HOLLEBRANDSE komt van de tweestammige Germaanse naam, met als eerste lid hold-, huld- 'trouw, toegenegen' ; het tweede lid is brand '(vlammend) zwaard' De betekenis is dus ongeveer 'trouw met zijn zwaard.' Hollebrand / Hillebrand was ooit een jongensnaam.